Yoga for unge med særlige behov

Vi på Gro Akademi er rigtig glade for at kunne tilbyde vores elever særdeles kvalificeret yogaundervisning.

– Yoga kan hjælpe eleverne til at få ro i sindet og kan i bedste fald give en stilhed, som rækker ud over i undervisningen.

– Yoga giver eleverne større kropslig bevidsthed og bedre kontrol med deres fysik.

Undervisningen er differentieret. På den måde bliver man hele tiden udfordret uden at komme galt af sted med stillinger, som den enkeltes krop endnu ikke er parat til. Derfor opleves yogaundervisningen som et dynamisk og vitalt system med en dyb, positiv indvirkning på helbred, fysik, humør og velbefindende, og det gør eleverne klar til at møde hverdagens udfordringer.

Iyengar yoga er i familie med HATHA. Undervisningen opbygger som de fleste andre typer af yoga gradvist styrke, udholdenhed og smidighed. I Iyengar yoga lægges der vægt på individuelle hensyn og den enkeltes behov. Derfor bruges relevante hjælpemidler – yogaprops - i undervisningen, bl.a. tæpper, bælter, klodser, stole og pøller. Hjælpemidlerne gør det muligt at kompensere for stivhed, skævheder, manglende styrke eller skader. Derudover lægges vægt på præcisionen i stillingerne og evnen til at fastholde opmærksomheden.