Anna-Lisa’s fremskridt i Gro Akademi

Da jeg først startede i gro, var jeg en hel anden pige end jeg er i dag.

Jeg var indelukket, bange og angst, usocial, holdt mig for mig selv, jeg havde det rent ud sagt rigtig dårligt, og det kunne man tydeligt se. Jeg turde ikke kigge andre i øjnene, jeg sagde ikke noget, jeg lod andre snakke for mig og tage beslutninger på mine vegne.

Så efter nogle gange at have været kommet i Gro Akademi, blev jeg spurgt af Steina om jeg havde lyst til at prøve noget Mindfulness. Da hun først spurgte mig om det, havde jeg mest bare lyst til at sige nej. Det lød bare som noget pjat. Men jeg sagde ja, jeg kunne jo altid bare stoppe det igen hvis det ikke var noget for mig. Og jeg har endnu ikke fortrudt at jeg min beslutning om at sige ja.

Mindfulness har gjort så meget for mig. Det bringer mig i balance, det beroliger mig og det gør mig helt varm indeni af glæde og ro. Selvom vi dykker ned i ting der kan være ubehagelige, så har det altid været med et smil jeg kunne gå hjem fra Gro Akademi.

 

Bare efter et år her på Gro Akademi, begyndte jeg at være mere åben overfor andre. Stadig nervøs og kunne gå helt ned i kul kælderen hvis nogen nævnte ordet praktik. Men der var noget helt anderledes ved mig. Jeg var begyndt sat smile mere. Jeg følte mig mere glad og tilpas. Jeg viste Gro Akademi frem, som var det mit barn, og viste hvor stolt jeg var at gå her.

Jeg begyndte derefter at komme ud på Osmosegård hvor vi klapper på dyr, og her begyndte der virkelig at gå fremskridt. Jeg blev mere glad og udfoldede mig mere. Jeg mødte i Gro Akademi mere ofte end i starten, da jeg havde fundet ud af at komme i Gro Akademi, faktisk gjorde mig glad. Jeg begyndte at åbne mig lidt op overfor de andre på Gro, især de ansatte, som alle har været støttende og givet mig opbakning hele vejen.

Jeg begyndte at bruge tid sammen med Lulle, som var musiklærer hos os i en periode. Hun lærte mig mange ting om mig selv, og så var det fantastisk at synge sammen med hende. Der åbnede sig en helt ny side op af mig, som jeg aldrig selv havde set. At turde synge foran andre mennesker, det troede jeg aldrig nogle sinde jeg ville have turdet.

 

Endnu et år gik, og det er kun gået fremad. Jeg har med Gro Akademi’s støtte tabt 30kg, og er blevet meget mere let på foden. Jeg kommer ikke på Osmosegård længere men er i stedet begyndt på smykkeværksted sammen med Linn. Nu kan jeg rigtig udfolde mig kreativt, som jeg altid gerne har villet.

 

Jeg er kun blevet gladere af at gå på Gro Akademi, fordi at de ansatte altid har bakket mig op, og været der når jeg har haft brug for dem, hvis jeg havde en dårlig dag, eller at der var sket noget.

Men også fordi de andre som har haft samme problemer som jeg, har delt deres problemer og bekymringer med mig, og sammen har vi kunnet hjælpe hinanden.

 

Jeg er ikke længere bange for at nogen skal snakke om praktik eller arbejde. Selvom jeg ikke føler mig klar endnu, så skræmmer det mig ikke længere. Fordi jeg hele tiden har opbakning fra Gro Akademi og de ansatte.

 

Gro Akademi er et fantastisk sted. Jeg er så utrolig glad for at jeg har fået lov til at kunne gå her.