GRO Akademi er et sted for mennesker med særlige behov, en skole for mennesker, som skal have et trygt og nært miljø og samtidig blive udfordret i deres dagligdag. Vi er et mindre sted med plads til ca. 12-15 elever, som er fordelt i vores forskellige tilbud.

Vi tilbyder bl.a. ressourceforløb for voksne og unge, som i en periode har behov for at opbygge sig selv menneskeligt, socialt og fagligt, for i sidste ende at blive klar til job eller uddannelse og derved komme videre i deres personlige udvikling. Vi har også pladser til beskyttet beskæftigelse.


GRO Akademi er en social fond, med en bestyrelse og med tilsyn fra Lejre Kommune. Stedet er godkendt på tilbudsportalen §104. Vores §104-tilbud retter sig primært mod borgere med autismespektrumforstyrrelser, men vi tilbyder også pladser til sent udviklede borgere med f.eks. Downs Syndrom.

GRO tilbyder også STU til unge mellem 16 og 25 år. Vi arbejder projektorienteret og bruger kreativiteten som nøgle til personlig og faglig udvikling. Vi skaber rum for, at eleverne kan eksperimentere med og udvikle sit personlige udtryk via billedkunst, digital art, sang, musik og dans. Det at kunne give noget form, lyd og udtryk og udvikle sin kreativitet, åbner for nye sider af livet og styrker den enkeltes selvbillede.

Der er også mulighed for mindfulness og yoga, hvis man har svært ved at koncentrere sig.
Vi har en have, hvor der dyrkes og høstes. Her følger vi naturens gang og finder ro. 

Tjek GRO Akademis facebook og youtube kanal. Her vil du kunne finde små sekvenser af hverdagen, undervisningen og billeder fra udflugter, udstillinger og elevernes arbejder.

Ift. lukkedage følger vi generelt skolernes feriekalender i Lejre Kommune.

Kontakt os!

Ønsker du at høre om priser eller andre forhold?

Klik her

Seneste på Facebook:

Citater:

GRO er : Faglighed, rummelighed og projekter der er skræddersyet til de enkelte brugere. Bundet sammen med stor kærlighed af et personale der brænder for GRO.
Citater fra familier
Citater fra familier
På Gro Lejre Akadami tager de udgangspunkt i deres elever, lige der hvor de er, alt er tilpasset til hver enkelt. De har et stort fokus på at alle deres elever har den samme chance for at lykkedes i livet og med deres altid kreative projekter. Hos Gro føler man sig altid velkommen som familie og de står altid klar med råd og vejledning.
Søster til en elev
Søster til en elev
Jeg har været ”bruger” i eller nærmere af GRO i lidt mere end 4 år Jeg har hele 2 ”Børn” der gå/er der. Søn og svigerDATTER AL startede for 4 år siden Hun var så forsigtig, skræmt, skrøbelig uden nogen tillid eller tro hverken på sig selv eller andre. I starten blev hun bragt og hentet. Jeg var i tæt kontakt med Steina. Lige så langsomt kom den rigtige AL frem. så turde hun at snakke. Og da hun så begyndte på Mindfulness gik det stærkt. I dag går AL selv frem og tilbage. I starten var det 2-4 time om ugen hun var i GRO. i dag er det 3 x4 timer. Hun synger, laver mad får Mindfulness og hjælper andre ind i GRO`s miljø. Mit søn er nu også en del af GRO. Han ville meget gerne vær der mere. Som kronen på været har de 2 nu fået skp støtte fra GRO Og DET har rykket dem mange kilometer frem. I dag transporterer de sig selv og har fået meget styr på alle de andre hjemlige ting.
Mor/svigemor
Mor/svigemor
jeg er jo rigtig glad for de relationer som min brormand har knyttet sig til stedet. Det er ikke bare et dagtilbud eller en skole – det er et sted, der betyder noget for ham. Og så betyder det jo også noget for mig. Jeg har fuld tillid til, at I har styr på jeres fagområde. Det er jo det vigtigste, når man arbejder med de her mennesker, der af en eller anden årsag – får en plads hos jer på Gro.
Søster til en elev
Søster til en elev
Tidligere
Næste